Splošni pogoji spletne trgovine in rezervacijske platforme astrovizija.si so sestavjeni v skladu z Zakonom o varstvu potrošnikov (ZVPot-UPB2), na podlagi priporočil GZS in mednarodnih kodeksov za e-poslovanje.

 

Definicije pojmov

 

Ponudnik (v nadaljevanju: Ponudnik), skrbnik in upravljalec (v nadaljevanju: Skrbnik) spletne trgovine, rezervacijske platforme in domene www.astrovizija.si je Suzana Fajfar s.p., Ulica Ruške čete 4, 2342 Ruše.

Spletno trgovino ter rezervacijsko platformo predstavlja vsaka stran v okviru naslova www.astrovizija.si.

Uporabnik spletnega mesta je vsaka oseba, ki obišče katerokoli spletno stran na spletnem mestu www.astrovizija.si (v nadaljevanju: Uporabnik).

 

Načini plačila

 

– Z nakazilom po predračunu na transakcijski račun ponudnika upravljalca spletne trgovine astrovizija.si, Suzana Fajfar s.p.

– S plačilom po povzetju kurirski službi Pošta Slovenije.

– Z direktnim plačilom preko PayPal računa ali s kreditno kartico.

 

 

Postopek nakupa v spletni trgovini

 

1. Naročilo

Želene izdelke premaknete v košarico z klikom na gumb nakup. Za zaključek naročila se je potrebno registrirati s čim prav tako jamčite za svojo polnoletnost.

 

2. Naročilo potrjeno

Naročilo gre v nadaljno obravnavo takoj ko se registrirate, registracijo potrdite, izberete želene izdelke, označite možnost plačila in se strinjate s splošnimi pogoji poslovanja.

 

3. Blago odposlano

Ponudnik v roku enega delovnega dne (v primeru plačila po predračunu v roku enega delavnega dne od prejetega plačila) blago pripravi in odpošlje (velja za naročila do 12h, vsa naročila po 12h so obdelana naslednji delovni dan do 12h) preko Pošte Slovenije.

V kolikor želenih artiklov ni mogoče dobaviti Vam kot ponudniki to sporočimo na kontaktno številko ali na elektronski naslov.

 

4. Blago odpremljeno

Pogodbeni partner za dostavo pošiljk je Pošta Slovenije.

Dostava blaga je brezplačna v primeru naročila nad 50 eur.

Stroški dostave blaga v primeru naročila do 50 eur znašajo 5 EUR brez DDV.

V primeru, da kupec blaga ne prevzame v dogovorjenem času in je potrebna ponovna dostava se kupcu zaračunajo dvojni stroški dostave blaga (10 eur) ne glede na višino naročila.

 

 

Varnost osebnih podatkov

 

Kupec se strinja da ponudnik podjetje Suzana Fajfar s.p. zbira, uporablja in obdeluje osebne podatke na uporabniškem računu kupca. Ponudnik se zavezuje, da bo z osebnimi podatki kupca rokoval v skladu z Zakonom o varstvu osebnih podatkov in jih bo uporabljal in obdeloval izključno z namenom izboljševanja ponudbe v spletni trgovini astrovizija.si.

 

 

Odveza odgovornosti

 

Ponudnik poleg podatkov o lastnosti blaga objavlja tudi fotografije izdelkov, ki jih je potrebno jemati kot simbolične.

Ponudnik si pridržuje pravico, da prodajne pogoje spremeni kadarkoli in na kakršenkoli način, ne glede na razlog in brez predhodnega obvestila.

Ponudnik ne odgovarja za točnost, pravilnost, ažurnost podatkov in informacij, ki so objavljene na spletnem mestu in ne prevzema odgovornosti za dejanja, ki jih Uporabnik opravi na podlagi objavljenih podatkov.

Ponudnik ni odgovoren za kakršnokoli škodo, ki bi izvirala iz morebitnih tehničnih težav, prekinitve delovanja storitve ali drugih motenj (na primer računalniški virus, izpad električne energije, mehanične okvare, odločitev državnih organov ipd.).

Ponudnik Uporabniku priporoča, da se vsako odločitvijo o nakupu ali prodaji finančnih inštrumentov posvetuje s svojim borznim posrednikom, oziroma z ustrezno pooblaščeno osebo, ki bo preverila in mu tudi posredovala trenutne podatke o vrednosti finančnih instrumentov.

Spletno mesto vsebuje tudi povezave na spletna mesta tretjih oseb. Ponudnik ne prevzema odgovornosti za spoštovanje zasebnosti in vsebino na teh spletnih mestih oziroma straneh.

 

 

Pritožbe in reklamacije

 

Vsako pritožbo in reklamacijo bomo obravnavali v skladu z Zakonom o varstvu potrošnikov. Pritožbe in reklamacije na izdelke oziroma storitev lahko sporočite na e-naslov: suzana@suzi.si, na naslov Suzana Fajfar s.p., Ulica Ruške čete 4 ali na telefon 070 460 503, vsak delovni dan od ponedeljka do petka med 8 in 15 uro.

 

 

Sprejem splošnih pogojev

 

Uporabnik je zavezan upoštevati te Splošne pogoje. Uporabnik z uporabo spletnih strani www.astrovizija.si sprejema te Splošne pogoje in izjavlja, da je z njimi seznanjem in da se z njimi strinja.

 

 

Avtorske pravice

 

Vsa vsebina, objavljena na spletnem mestu, je v izključni lasti Ponudnika spletnega mesta in je avtorsko zaščitena z veljavnimi zakoni. V vsebino se poleg besedila in podatkov šteje tudi celotna grafična podoba spletnega mesta z vsemi grafičnimi elementi.

Prepovedano je vsakršno kopiranje in objavljanje katerekoli vsebine v celoti ali delno na drugih mestih, razen v primeru, da Ponudnik to izrecno dovoli v pisni obliki.

V kolikor Uporabnik Ponudniku posreduje kakršne koli materiale, prvi enkrat in za vselej na Ponudnika brezplačno prenaša vse materialne avtorske pravice in dovoljuje uporabo ter objavo posredovanih materialov.

Ponudnik lahko po lastnem preudarku zavrne registracijo pod nazivom, ki nakazuje na drugo osebo ali je zaščiteno s pravicami prava intelektualne lastnine ali je neprimerno oziroma drugače nesprejemljivo.

 

 

Kršitve

 

V primeru kakršnih koli kršitev obstoječe zakonodaje ali teh pogojev, sme Ponudnik vse posredovane osebne podatke, vključno z IP naslovom, uporabiti z namenom preprečevanja prihodnjih kršitev in sanacije posledic kršitve.

Ob kakršnih koli kršitvah se lahko Uporabniku delno ali v celoti omeji dostop oziroma uporaba spletnega mesta.

Prepovedan je vsak poskus ali izvršitev nepooblaščenega spreminjanja, izbrisa, poškodovanja, povzročitve začasne ali trajne neuporabnosti podatkov na spletnem mestu. Prav tako je prepovedan vsak poskus ali izvršitev aktivnosti, da se mimo spletnega mesta nepooblaščeno dostopi do kakršnihkoli drugih vsebin v okviru informacijskega sistema Ponudnika.

 

 

Prehodne in končne določbe

 

Če katero koli sodišče s pristojnostjo za odločanje v tej zadevi, odloči, da je kakšna določba splošnih pogojev neveljavna, potem bo ta določba iz izločena, ostale določbe splošnih pogojev bodo še naprej veljale in učinkovale.

Za splošne pogoje in razmerje Uporabnika z Ponudnikom se uporablja slovensko materialno in procesno pravo in določi pristojnost sodišč na območju Republike Slovenije.